Euroopan uusi Utopia

Artikkeli 1
Ympäristö

Jokaisella meistä on oikeus saada elää terveellisessä ja turvallisessa ympäristössä.

Artikkeli 2
Digitaalinen itsemääräämisoikeus

Jokaisella meistä pitää on mahdollisuus digitaliseen itsemääräämisoikeuteen. Ihmisten henkilökohtaisen datan hyödyntäminen ja ihmisten manipuloiminen on kiellettyä.

Artikkeli 3
Tekoäly

Jokaisella meistä on oikeus siihen, että algoritmit, jotka seuraavat heitä, ovat läpinäkyviä, todennettavia ja oikeudenmukaisia. Tärkeiden päätösten tulee olla ihmisten tekemiä.

Artikkeli 4
Totuus

Jokaisella meistä on oikeus voida luottaa, että julkisissa viroissa ja tehtävissä toimivien ihmisten kannanotot ovat totta.

Artikkeli 5
Globalisaatio

Jokaisella meistä on oikeus siihen, että meille tarjotaan vain sellaisia tavaroita ja palveluita, jotka on tuotettu yleisiä ihmisoikeuksia noudattaen.

Artikkeli 6
Perusoikeuksia koskevat valitukset

Jokaisella meistä on oikeus käynnistää oikeudenkäynti Euroopan tuomioistuimessa, jos peruskirjan mukaisia perusoikeuksia on loukattu.

269,372
Tähän mennessä allekirjoittaneet

Uutisia

Kaikki uutiset
18.05.2023
Ein Plädoyer für neue Grundrechte in Europa

Unsere Zeit birgt zahlreiche große Herausforderungen: Umweltzerstörung, der Krieg in der Ukraine, machtvolle Algorithmen, die Bedrohung der Rechtstaatlichkeit.

In der neuen Ausgabe des Magazins für Jurist:innen und Interessierte, dem Katzenkönig, hat Dr. Ulrich Karpenstein sein Plädoyer für Jeder Mensch erneuert. "Denn weder die überkommenen Verfassungen Europas noch die Grundrechte der Europäischen Union hatten die enormen Umwälzungen der letzten zwanzig Jahre im Blick".

Absolute Leseempfehlung für jeden Jeder Mensch Fan!

Das ganze Plädoyer findet ihr in der aktuellen Ausgabe des Katzenkönig (No. 7 Sommersemester 2023, S. 34 f.).