Meistä

Euroopan perustuslaissa on valtavia aukkoja: ympäristöhaitat, digitalisaatio, algoritmien valta, systemaattinen valehteleminen politiikassa, hallitsematon globalisaatio, oikeusvaltioon kohdistuvat uhat – mihinkään näistä ei ole kunnolla vastattu.

Me haluamme siihen muutoksen - kuudella uudella eurooppalaisella perusoikeudella. Tarvitsemme siihen kaiken mahdollisen tuen sekä Saksassa, jossa käynnistämme tämän hankkeen, että muissa Euroopan unionin maissa. Ja se kannattaa. Meidän täytyy uskaltaa tehdä jotakin täysin uutta varsinkin nyt, kun pandemia ja sota sekoittavat kaikkea. Onko sinulla siihen rohkeutta? Anna siis äänesi perusoikeuksille ja auta Eurooppaa uudistumaan.

Everyone-säätiö (Stiftung Jeder Mensch e.V.) perustettiin lokakuussa 2020 edistämään sekä perusoikeuksien toteutumista tavalla, jolla ne kuvataan von Schirachin "Jeder Mensch" -kirjasessa, että eurooppalaista perustuslakikokousta. Säätiö on sitoutunut työskentelemään kansallisella ja eurooppalaisella tasolla sen eteen, että ajatus perusoikeuksien laajentaminen saadaan poliittiselle agendalle, ja että yhteiskunnan eri toimijat kiinnostuvat siitä. Esimerkiksi eurooppalaisten kansalaisten laajalla tuella Euroopan neuvosto voisi edistää EU:n perusoikeuksien kokousta, joka arvioisi uudelleen sekä täydentäisi nykyistä peruskirjaa.

Säätiön jäsenet ja henkilöstö edustavat laajasti muun muassa kulttuurialaa, lakiosaamista, liike-elämää ja tiedepiirejä. Tunnetuja hahmoja ovat esimerkiksi vastuullisuustutkija Maja Göpel, Karl Kahane Foundationin johtaja Patricia Kahane, talos- ja perustuslainsäädännön asiantuntija Ulrich Karpenstein sekä ympäristö- ja hallintolainsäädäntöön erikoistunut Remo Klinger. Säätiön hallitukseen kuluvat myös juristi, kirjailija ja kansalaisoikeusaktivisti Bijan Moini sekä yrittäjä Alexa von Salmuth. Toimitusjohtajana on toiminut joulukuusta 2021 lähtien Eva Bertram. Säätiö saa varansa lahjoituksista ja "Jeder Mensch" -kirjan myyntituloista.